Cultuurprijs Overijssel

Cultuur inspireert, geeft je nieuwe inzichten en verrijkt je wereld. Beeldend kunstenaars, podiumkunstmakers en andere uitvoerende artiesten en organisaties dingen mee naar de Cultuurprijs Overijssel als zij een uitmuntende prestatie hebben geleverd op het gebied van kunst en cultuur in of voor de provincie Overijssel. De Cultuurprijs Overijssel is een waarderingsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon, groep van personen of organisatie, na een procedure van nominatie en selectie.

Criteria voor de toekenning zijn: creatieve vernieuwing, hoog artistiek niveau, professionaliteit, impact op de samenleving, inclusiviteit, bijdrage aan de versterking van het kunst- en cultuurklimaat in Overijssel en het uitdragen daarvan. De genomineerde voor de Cultuurprijs Overijssel worden getoetst aan de hand van deze criteria. Lees hier meer over de procedure.

Wanneer je de Cultuurprijs Overijssel wint, dan ontvang je:

  • De toekenning van de prijs in de vorm van een oorkonde
  • Een persoonlijk kunstwerk
  • Een geldbedrag van € 10.000,00 (vrij te besteden)

Prijzen - Cultuurprijs Overijssel 2022

Cultuurtalent van Overijssel

Nieuwe talenten scheppen een frisse kijk op ogenschijnlijk ‘gewone’ zaken, wat vanzelfsprekend was wordt opeens bijzonder. Naar dergelijke talenten zijn we op zoek voor de prijs Cultuurtalent van Overijssel. De prijs is een stimuleringsprijs voor een persoon, groep van personen of organisatie die als uitzonderlijk of uitdagend talent kan worden gezien. Middels de prijs erkennen we het talent en stimuleren we de ontwikkeling ervan.

Criteria voor de toekenning zijn: uitzonderlijke prestatie, innovatie, inspirerend en potentie voor doorontwikkeling. De genomineerde voor het Cultuurtalent van Overijssel worden getoetst aan de hand van deze criteria. Lees hier meer over de procedure.

Wanneer je het Cultuurtalent van Overijssel wint, dan ontvang je:

  • De toekenning van de prijs in de vorm van een oorkonde
  • Een persoonlijk kunstwerk
  • Een geldbedrag van € 10.000,00 (bedoeld voor het (door)ontwikkelen van een project)

Onze partners