Over ons

Stichting Cultuurprijs Overijssel levert door de jaarlijkse toekenning van twee cultuurprijzen een actieve en stimulerende bijdrage aan het kunst- en cultuurklimaat in Overijssel. We richten ons op de gehele breedte van het culturele veld, waarbij de onderverdeling van de Raad voor Cultuur wordt aangehouden. Lees hier ons visiedocument.

De stichting kent jaarlijks twee cultuurprijzen toe: de Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent van Overijssel. De stichting wordt gefinancierd door Provincie Overijssel en Prins Bernhard Cultuurfonds en is inhoudelijk onafhankelijk van haar financiers en andere externe partijen. De stichting onderschrijft de Code Cultural Governance, de Code Fair Practice en de Code Culturele Diversiteit.

Het bestuur

Henk Jan Meijer

Voorzitter

Tijdens mijn burgemeesterschap van Zwolle (2000-2019) was ik enige jaren lid van het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Nu als lid van de Eerste Kamer probeer ik betrokkenheid bij de regio te houden. Het is mooi dat ik als voorzitter van de Stichting Cultuurprijs Overijssel in aanraking kan blijven komen met al die culturele uitingen die Overijssel te bieden heeft.

Hein te Riele

Bestuurslid

Als voormalig directeur VVV Deventer ben ik jarenlang verantwoordelijk geweest voor grote culturele evenementen als Deventer Op Stelten, de Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn. Daarnaast ben ik initiator van de Bergkerk te Deventer als cultuurtoeristische hotspot en podium voor concerten en tentoonstellingen. Naast mijn bestuursfunctie bij de Stichting Cultuurprijs Overijssel, ben ik actief betrokken bij meerdere culturele organisaties, waaronder de Belangenvereniging Buitentheater, waar ik voorzitter van ben.

Laurien Timmermans

Bestuurslid

Als lid van de directie van het ArtEZ Conservatorium ben ik verantwoordelijk voor de conservatoria in Zwolle en in Arnhem. Van 2009 tot 2016 was ik secretaris van het College van Bestuur en de Raad van Toezicht van ArtEZ hogeschool voor de Kunsten. Als lid van het bestuur van de Stichting Cultuurprijs Overijssel houdt ik mij vooral bezig met de talentontwikkeling en de (klassieke) muziek.

Gerard Cornelisse

Bestuurslid

Als directeur van Beeldenstorm, Bergen en Olbe was ik producent van film, televisie en theater, met namen als Antonia, Theo en Thea, Willeke Alberti, Turks Fruit en ISH. Daarnaast zijn grote locatievoorstellingen zoals Almelo Van Katoen en Nu, Het Verzet Kraakt en (in 2018) STORK in Hengelo van mijn hand. Naast mijn bestuursfunctie bij Stichting Cultuurprijs Overijssel, vervul ik nog enkele multiculturele en maatschappelijke bestuurslidmaatschappen en ben ik bestuursvoorzitter van Muckraker, een persvrijheidsfonds in Nederland.

Onze partners